Latvijā darba vizītē viesosies PVO Eiropas Reģionālais direktors Hans Klūge

16. un 17 . septembrī Latvijā darba vizītē viesosies Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas Reģionālais direktors Hans Klūge, lai ar veselības ministru Hosamu Abu Meri (JV) pārrunātu situāciju Ukrainā un Latvijas un PVO sadarbības jautājumus.

Paredzēts apspriest jautājumus par Latvijas atbalstu Ukrainai veselības aprūpes jomā, karā cietušo iedzīvotāju un karavīru ārstēšanu un rehabilitāciju, kā arī PVO iesaisti tajā.

Ņemot vērā, ka veselības aprūpes pakalpojumu nepārtrauktība un noturība ir valsts un iedzīvotāju drošības jautājums, īpaši domājot par gatavību ārkārtas situācijām, plānots diskutēt par veselības jomu kā vienu no valsts drošības pīlāriem un noturīgas veselības sistēmas veicināšanu Latvijā, kā arī Baltijas valstu sadarbību ārkārtas situācijās. Tāpat paredzēts apspriest arī jautājumus par psihisko veselību aprūpi un tās nodrošinājumu, kā arī cilvēkresursu nodrošinājumu veselības aprūpē, informēja VM.

Vizītes gaitā Klūge tiksies arī ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas vadību.

PVO kā stratēģisks partneris veselības politikas veidošanā nodrošina plašu ekspertīzi, ko VM un veselības jomas eksperti izmanto, sagatavojot normatīvos aktus, plānošanas dokumentus un pētījumus. Tāpat PVO organizē dažāda formāta pasākumus, kā arī nodrošina ārvalstu ekspertu piesaisti Latvijā rīkotiem pasākumiem.

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*