Sākums » Aktuāli » Kolēģi, sirsnīgi sveicieni Pasaules farmaceitu dienā!
Kolēģi, sirsnīgi sveicieni Pasaules farmaceitu dienā!

Kolēģi, sirsnīgi sveicieni Pasaules farmaceitu dienā!

25. septembrī  farmaceiti visā pasaulē atzīmē vienotību,  atkal un atkal apzinās savu vērtību sabiedrības veselības stiprināšanā. Pasaules farmaceitu dienu atzīmējam datumā, kad 1912. gadā dibināta Starptautiskā farmaceitu federācija (FIP). Par svētkiem šo dienu FIP noteikusi tikai kopš 2009. gada, bet tā guvusi popularitāti daudzās valstīs.

24. septembrī FIP sadarbībā ar PVO Eiropas reģionālo biroju Kopenhāgenā rīkoja augsta līmeņa nozares politikas veidotāju simpoziju, lai spriestu par farmaceitu perspektīvām pasaules mērogā, par farmaceitisko aprūpi un pakalpojumiem. Portugāles veselības ministre profesore Ana Paula Martina norādīja, ka farmaceitiskā aprūpe un pakalpojumi ir būtiski veselības aprūpes sistēmu balsti, sniedzot tiešu ieguldījumu iedzīvotāju labklājībā un veselības aprūpes sistēmu ilgtspējībā visā pasaulē. Viņa stāstīja par Portugāles sasniegumiem: farmaceitiskā aprūpe ir integrēta veselības aprūpē, izveidota farmācijas rezidentūras programma, aptiekas iesaistās vakcinācijā un testēšanā. Plānota pilnīgi integrēta farmaceitiskā aprūpe, par kuru tiks godīgi samaksāts, atzīstot tās vērtību.

PVO un FIP kopīgs pasākums bija daļa no centieniem izskaidrot plašākai pasaulei farmaceitu nozīmi un izvirzīt viņu vajadzības un centienus uzmanības centrā. Tā kā pasaulē arvien trūkst veselības aprūpes darbinieku, farmaceitiem jādod iespēja izmantot savas zināšanas un jaudu, to pienācīgi atlīdzinot.

Raugoties uz profesiju no pasaules perspektīvas, vēlam mūsu farmaceitiem: lai top jauni farmaceitiski projekti un iespējas, kā nozares speciālistiem realizēt sevi profesijā! Lai izdodas!

www.farmacija-mic.lv

 

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*