Sākums » Farmācija » ZVA informē par zāļu paralēlo importētāju un paralēlo izplatītāju pienākumiem
ZVA informē par zāļu paralēlo importētāju un paralēlo izplatītāju pienākumiem

ZVA informē par zāļu paralēlo importētāju un paralēlo izplatītāju pienākumiem

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 416 “Zāļu izplatīšanas un kvalitātes kontroles kārtība” zāļu paralēlajam importētājam jāpaziņo par savu nodomu uzsākt paralēli importēto zāļu izplatīšanu reģistrācijas īpašniekam, Zāļu valsts aģentūrai (ZVA) un zāļu preču zīmes īpašniekam, informē ZVA. Savukārt zāļu paralēlais izplatītājs paziņo par nodomu izplatīt centralizēti reģistrētās zāles reģistrācijas īpašniekam, ZVA, zāļu preču zīmes īpašniekam un Eiropas Zāļu aģentūrai.

ZVA aicina paralēlos importētājus un paralēlos izplatītājus informēt ZVA arī par zāļu faktisko tirdzniecības uzsākšanas datumu, lai zāļu lietotājiem, nozares profesionāļiem un citiem interesentiem būtu pieejama korekta informācija par zāļu pieejamību Latvijas tirgū, kas tiek atspoguļota publiskajā zāļu reģistrā.

ZVA arī atgādina, ka noteikumi par zāļu cenu veidošanas principiem nosaka pienākumu zāļu paralēlajam izplatītājam vienlaikus ar paziņojumu par paralēli izplatāmo zāļu izplatīšanas uzsākšanu Latvijas teritorijā rakstiski un elektroniski sniegt ZVA informāciju par attiecīgo zāļu realizācijas cenu Latvijā. Zāļu paralēlajam importētājam informācija par attiecīgo zāļu realizācijas cenu Latvijā ZVA jāsniedz vienlaikus ar iesniegumu par atļaujas izsniegšanu paralēli importēto zāļu izplatīšanai Latvijas Republikā, uzsver aģentūra.

 

 

www.farmacija-mic.lv

 

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*