Sākums » Ārzemēs » “AstraZeneca” aptur Covid-19 vakcīnas pētījumu pēc brīvprātīgā saslimšanas
“AstraZeneca” aptur Covid-19 vakcīnas pētījumu pēc brīvprātīgā saslimšanas

“AstraZeneca” aptur Covid-19 vakcīnas pētījumu pēc brīvprātīgā saslimšanas

Farmācijas firma “AstraZeneca” otrdien, 8. septembrī, paziņoja, ka ir “brīvprātīgi apturējusi” Covid-19 vakcīnas izlases veida klīnisku izmēģinājumu pēc tam, kad viens no šī pētījuma brīvprātīgajiem dalībniekiem saslimis ar neizskaidrotu slimību.

Uzņēmums, kas attīsta šo medikamentu sadarbībā ar Oksfordas Universitāti, ir viens no līderiem globālajā sacensībā par Covid-19 vakcīnas izstrādi.

“Notiekošo Oksfordas koronavīrusa vakcīnas izlases veida kontrolēto globālo izmēģinājumu ietvaros tika iedarbināts mūsu standarta pārskatīšanas process un mēs brīvprātīgi apturējām vakcināciju, lai ļautu neatkarīgai komitejai pārskatīt drošuma datus,” paudusi uzņēmuma preses sekretāre.

“Tā ir rutīnas darbība, kurai jānotiek, kad vienā no izmēģinājumiem ir potenciāli neizskaidrota slimība, kamēr tā tiek izmeklēta, lai nodrošinātu to, ka mēs saglabājam izmēģinājumu godījumu.”

Uzņēmums informē, ka lielos pētījumos saslimšana reizēm notiek aiz nejaušības, bet to vajag neatkarīgi pārskatīt.

Vēl nebija zināms, kur saslimušais pacients atrodas un kāds ir slimības raksturs un smagums.

“AstraZeneca” ir viena no deviņām firmā, kuru potenciālās Covid-19 vakcīnas ir 3.fāzes izmēģinājumu stadijā.  31.augustā “AstraZeneca” sāka iesaistīt pētījumos 30 000 brīvprātīgos vairākos desmitos dažādu vietu ASV. Vakcīnā ar nosaukumu AZD1222 tiek izmantota parastu saaukstēšanos izraisoša adenovīrusa novājināta versija.

 

www.farmacija-mic.lv

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*