Sākums » Farmācija » Izbeidz tiesvedību “Olainfarm” mazākuma akcionāru prasībā atcelt “AB City” obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu

Izbeidz tiesvedību “Olainfarm” mazākuma akcionāru prasībā atcelt “AB City” obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu

Administratīvā apgabaltiesa otrdien, 24. augustā, izbeidza tiesvedību, kas tika ierosināta sakarā ar AS “Olainfarm” akcionāru Mārča Judža un Agra Auces prasību atcelt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumu, ar kuru FKTK atļāva “AB City” izteikt obligāto AS “Olainfarm” akciju atpirkšanas piedāvājumu, aģentūrai LETA apstiprināja tiesā.

Tiesas lēmums pieņemts, pamatojoties uz Administratīvā procesa likuma 282.panta pirmā panta 2.punktu, kas noteic, ka tiesa izbeidz tiesvedību lietā, ja pieteikumu tiesā iesniegusi persona, kurai nav tiesību iesniegt pieteikumu.

Tiesa nolēma izbeigt tiesvedību, konstatējot, ka Aucem un Judzim nebija pamata vērsties tiesā ar šādu prasību.

“AB City” pilnvarotais pārstāvis “Olainfarm” akciju atpirkuma jautājumā Rihards Mors aģentūrai LETA pavēstīja, ka apsvērs iespēju vērsties tiesā pret Judzi un Auci par kaitējumu reputācijai.

Tikmēr Judža izplatītajā paziņojumā medijiem teikts, ka Administratīvā apgabaltiesa nevis sprieda pēc būtības par FKTK lēmuma par “Olainfarm” akciju obligāto atpirkumu atcelšanu, bet gan radīja vairāk neskaidrību par to, kā šī strīdus situācija risināma un kā mazākuma akcionāri var aizsargāt savas tiesības.

Pēc Judža paustā, šāds mazākumakcionāru iesniegums tiesai Latvijā ir pirmo reizi, līdz ar to nav arī precedenta, kā to risināt. “Cik neskaidra ir situācija ar to, kam tad īsti pieder kuras “Olainfarm” akcijas, tik neskaidrs ir tas, kā mazākuma akcionāri var aizsargāt savas tiesības,” teica Judzis.

Judža ieskatā tiesas lēmums nebija par to, vai FKTK lēmums ir bijis prettiesisks vai nē, bet gan par to, vai šī situācija ir jārisina administratīvajā vai civilprocesa kārtībā. “Tiesā FKTK plātīja rokas un skaidri atzina, ka nezina kā viņiem būtu jārīkojas. Tagad šo jautājumu skatīs Augstākā tiesa, kurā sniegsim pārsūdzību, līdzko 31.augustā saņemsim apgabaltiesas pilno lēmumu,” piebilda Judzis.

Vienlaikus viņš pauda viedokli – tā kā Administratīvā apgabaltiesa nav devusi skaidru atbildi pēc būtības par FKTK lēmuma tiesiskumu, tas nozīmē, ka atbilstoši likumam “Olainfarm” akciju obligātā atpirkuma procedūra joprojām ir apturēta līdz lēmumu pieņems Augstākā tiesa.

Jau ziņots, ka “Olainfarm” obligātajā akciju atpirkumā uzņēmuma mazākuma akcionāri “Repharm” grupas kompānijai “AB City” pārdevuši kopumā 2 427 408 akcijas, kas veido 17,23% no kopējā “Olainfarm” balsstiesīgo akciju kopskaita, un kopumā mazākuma akcionāri par šīm akcijām saņems 22,477 miljonus eiro.

www.farmacija-mic.lv

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*