Sākums » Jaunākie raksti » Apmaksās papildu darbinieku ģimenes ārstu praksēm
Apmaksās papildu darbinieku ģimenes ārstu praksēm

Apmaksās papildu darbinieku ģimenes ārstu praksēm

No šī gada 1. jūnija tiek apmaksāta papildu darbinieka nodarbināšana ģimenes ārstu praksēs.

Pagājušajā nedēļā valdībā tika apstiprināti Veselības ministrijas (VM) grozījumi, kas paredz, ka turpmāk papildu darbinieka apmaksa paredzēta visām ģimenes ārstu praksēm virs 1800 reģistrētajiem pacientiem, lauku teritorijās strādājošām praksēm virs 1500 reģistrētajiem pacientiem, kā arī praksēm ar reģistrēto pacientu skaitu no 1500 līdz 1800, bet kurās ir nodarbināta tikai viena māsa vai ārsta palīgs.

VM norāda, ka papildu darbinieka piesaiste ļaus efektīvāk izmantot ģimenes ārsta praksē nodarbināto ārstniecības personu resursus un uzlabot pacientu aprūpi, sekmējot iespējas veltīt vairāk nedalīta laika kvalitatīvai pacientu konsultēšanai un ārstēšanai. VM skaidro, ka papildu darbinieka pienākumi tiks saistīti ar prakses atbalsta funkciju veikšanu, piemēram, pacientu pieraksta veidošanu, saziņu ar pacientiem, valsts un pašvaldību institūcijām, vakcinācijas izpildes uzraudzību, veikto manipulāciju uzskaiti un tamlīdzīgi.

Maksājums papildu darbinieka nodarbināšanai ģimenes ārsta praksē nebūs automātisks maksājums visām praksēm. Šo maksājumu būs iespējas saņemt tām ģimenes ārstu praksēm, kuras būs izvēlējušās stiprināt komandu ar papildu darbinieku un atbildīs noteiktiem kritērijiem. Maksājuma apmēru veidos noteiktā vidējā darba samaksa ārstniecības un pacientu aprūpes atbalsta personām mēnesī – 925 eiro un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas.

 

www.farmacija-mic.lv

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*