Sākums » Jaunākie raksti » Aptauja: informāciju par medikamentiem 62% respondentu iegūst pie ārsta
Aptauja: informāciju par medikamentiem 62% respondentu iegūst pie ārsta

Aptauja: informāciju par medikamentiem 62% respondentu iegūst pie ārsta

Visbiežāk jeb 62% gadījumu iedzīvotāji informāciju par medikamentiem iegūst no ārsta, savukārt vairāk nekā puse jeb 54% uzticas arī farmaceitu padomiem aptiekās. To iedzīvotāju aptaujā noskaidrojis Latvijas lielākais zāļu ražotājs A/S “Grindeks”.

Respondentiem tika vaicāts, kur viņi visbiežāk iegūst informāciju par medikamentiem, kur 62% pauda, ka to saņem no ārsta, bet 54% – no farmaceitiem aptiekā. Trešā populārākā atbilde, ko izvēlējās 31% iedzīvotāju bija internetā, bet 14% uzticas draugu un ģimenes locekļu padomiem.

“Iepazīstoties ar aptaujas rezultātiem, var secināt, ka cilvēki zina, kam lūgt padomu saistībā ar medikamentiem un to lietošanu, jo populārākās atbildes ir ārsts un farmaceits. Diemžēl, trešdaļa respondentu norādīja, ka informāciju meklē internetā, kas nav pats drošākais avots, kur iegūt uzticamas un pārbaudītas ziņas, tāpēc ārstēties šādā formā nebūtu ieteicams, ” saka A/S “Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans.

Analizējot datus, var secināt, ka ārstu ieteikumiem visvairāk uzticas vecāka gadagājuma cilvēki vecumā no 60 līdz 74 gadiem, kuri šo atbildi izvēlējās 73% gadījumu, savukārt vecumā no 40 līdz 49 gadiem respondenti tikai 55% iegūst informāciju pie mediķiem.

Interesanti, ka ievērojami biežāk sievietes uzticas farmaceitu viedoklim, jo šo atbildi izvēlējās 59% daiļā dzimuma pārstāves pretstatā 49% vīriešu. Arī internetā sievietes biežāk meklē padomus par medikamentiem, jo 36% norādīja, ka mēdz to izmantot, bet tikai 25% vīriešu arī tā dara.

Iedzīvotāju aptauju pēc “Grindeks” pasūtījuma veica tirgus izpētes kompānija “Norstat”, aptaujājot vairāk nekā tūkstoš respondentu visā Latvijā vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Avots: LETA

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*