Sākums » Ārzemēs » Izraēla piekrīt humānajām pauzēm Gazas joslā vakcinācijai pret poliomielītu

Izraēla piekrīt humānajām pauzēm Gazas joslā vakcinācijai pret poliomielītu

Izraēla ir piekritusi vairākām triju dienu humānajām pauzēm Gazas joslā, lai veselības dienestu darbinieki varētu vakcinēt bērnus pret poliomielītu, ceturtdien paziņoja Pasaules Veselības organizācija (PVO).

“Kā mēs apspriedām un vienojāmies, [vakcinācijas] kampaņa sāksies 1.septembrī uz trim dienām Gazas joslas vidienē, un vakcinācijas laikā būs humānā pauze,” sacīja PVO pārstāvis palestīniešu teritorijās Riks Pīperkorns.

Vakcināciju paredzēts veikt arī Gazas joslas dienvidos un ziemeļos, kur attiecīgi tiks nodrošinātas triju dienu humānās pauzes, reportieriem sacīja Pīperkorns. Viņš piebilda, ka Izraēla piekritusi dot vēl vienu papildu dienu, ja tas būtu vajadzīgs.

Vakcinācijas kampaņai ir mērķis aptvert vairāk nekā 640 000 bērnu, kas ir jaunāki par 10 gadiem.

“Mēs uzsveram, ka ir kritiski svarīgi visām pusēm ievērot saistības, kuras tās ir uzņēmušās,” ANO Drošības padomei paziņoja PVO ģenerāldirektora vietnieks Maiks Raiens.

“Katrā šīs kampaņas kārtā ir jāaptver vismaz 90% [bērnu], lai apturētu uzliesmojumu un novērstu poliomielīta starptautisku izplatīšanos,” viņš piebilda.

Raiens sacīja, ka Gazas joslā jau ir piegādāti 1,26 miljoni vakcīnas “NoPV2” devu, bet ir jāpiegādā vēl 400 tūkstoši.

Vakcīnas deva tiek saņemta orāli divos pilienos. Veselības dienestu darbiniekiem četru nedēļu laikā vajadzēs ierasties vēlreiz, lai ar otro devu pabeigtu vakcināciju, bet vēl nav notikusi publiska diskusija par jaunas humānās pauzes saskaņošanu.

Izraēlas ārlietu preses sekretārs Orens Marmorsteins paziņoja sociālo mediju platformā “X”, ka valdība “ir koordinējusi liela mēroga operāciju ar PVO un UNICEF, lai vakcinētu pret poliomielītu bērnus Gazas joslā”.

Kaujinieku grupējums “Hamās” paziņoja, ka atbalsta “ANO humāno pamieru”.

Avots: LETA

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*