Sākums » Jaunākie raksti » 27.septembrī Latvijas I Starptautiskā paliatīvās aprūpes konference RSU
27.septembrī Latvijas I Starptautiskā paliatīvās aprūpes konference RSU

27.septembrī Latvijas I Starptautiskā paliatīvās aprūpes konference RSU

Šī gada 27.septembrī Rīgas Stradiņa universitātē norisināsies pirmā starptautiskā paliatīvās aprūpes konference Latvijā, kuras mērķis ir veicināt izpratni par pacientu tiesībām uz cieņpilnu aprūpi un uzlabot paliatīvās aprūpes kvalitāti gan Latvijā, gan pasaulē. Konferences nosaukums “Paliatīvā aprūpe kā cilvēktiesību pamats: starpdisciplināra pieeja un inovācijas Latvijā” precīzi atspoguļo galveno uzmanības fokusu – starpdisciplināru pieeju un inovāciju ieviešanu, kas palīdzēs veicināt pacienta pieredzi veselības aprūpē – tēmas, kuru aktualitāti apstiprina arī šodien publiskotais Latvijas Republikas Valsts kontroles revīzijas ziņojums.

Šajā konferencē piedalīsies vadošie paliatīvās aprūpes speciālisti no Latvijas un pasaules, lai dalītos pieredzē un zināšanās par jomas aktualitātēm. Konferences mērķis ir ne tikai diskutēt par medicīniskajiem aspektiem, bet arī uzsvērt psiholoģiskā,, sociālā un garīgā atbalsta nozīmi pakalpojumu īstenošanā, kā arī aplūkot valstiskās un starptautiskās tendences paliatīvās aprūpes attīstībā. Tiks analizētas tādas tēmas kā starpdisciplināras komandas loma, mobilās komandas pakalpojumi dzīvesvietā, pacientu pieredze un valsts loma paliatīvās aprūpes sakārtošanā.

Turpina Baltijas paliatīvās aprūpes asociācijas prezidents Dr. Marius Čiurlionis: “Esam gandarīti, ka konference pulcēs lielāko daļu Latvijas paliatīvajā aprūpē iesaistīto speciālistu un interesentu. Ar izciliem lektoriem no visas pasaules un vadošajiem nozares profesionāļiem, šī konference sniegs daudz vērtīgu zināšanu, dziļāku izpratni un augstvērtīgu saturu ikvienam klātesošajam. Ceram, ka šis būs vien no soļiem, kas veicinās paliatīvās aprūpes nodrošinājuma un pieejamības uzlabošanu Latvijā, kā arī apvienos speciālistus, kas strādā paliatīvajā aprūpē ne tikai Latvijas, bet arī pasaules mērogā.”

Viena no konferences organizatoriem, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja Dr. Anda Jansone, uzsver: “Lai joma attīstītos, nepieciešams stiprināt sabiedrības izpratni par to, cik svarīga ir cieņpilna attieksme pret pacientiem visos veselības aprūpes posmos. Sabiedrības un speciālistu izpratne par šiem jautājumiem ir solis ceļā uz pacientu apmierinātību un veselības aprūpes darbinieku profesionālo attīstību.”

Konferencē piedalīsies Latvijas vadošie paliatīvās aprūpes speciālisti, tostarp Dr. Vilnis Sosārs un Dr. Anda Jansone, kuri ir Latvijas paliatīvās aprūpes pamatlicēji. Konferencē tiks pārstāvētas arī Latvijas Veselības un Labklājības ministrijas. Starptautiskos viesus pārstāvēs tādi ievērojami eksperti kā Julie Ling, Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Veselības aprūpes personāla un pakalpojumu sniegšanas nodaļas Paliatīvās aprūpes atbildīgā speciāliste, Džoanna Marstone (Joan Marston) – Starptautiskā bērnu paliatīvās aprūpes tīkla (International Children’s Palliative Care Network, ICPCN) līdzdibinātāja, pirmā priekšsēdētāja un izpilddirektore, pašlaik ICPCN globālā vēstniece un Marius Čiurlionis, Baltijas paliatīvās aprūpes asociācijas prezidents.

Papildus medicīnas un juridiskajiem aspektiem tiks izcelta arī kapelāna loma paliatīvās aprūpes komandā. Diskusijas par garīgo atbalstu un starpdisciplinārās komandas nozīmi palīdzēs konferences dalībniekiem izprast paliatīvās aprūpes ieviešanas būtiskos aspektus, kā arī veicinās starptautisko sadarbību šīs jomas attīstībai gan Latvijā, gan pasaulē.

Konference sniegs vērtīgas zināšanas, praktiskus padomus un jaunas iespējas veidot ilgtspējīgas starptautiskas sadarbības, lai turpinātu uzlabot paliatīvo aprūpi Latvijā.

Konferenci organizē: Baltijas paliatīvās aprūpes asociācija, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība, Paliatīvās aprūpes asociācija Latvijā, Rīgas Stradiņa universitāte

Konferenci atbalsta: Baltijas paliatīvās aprūpes asociācija, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība, Nutricia, Gedeon Richter plc. representative office in Latvia, Viatris, SIA “Magnum Social & Medical Care”.

Avots: LETA

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*