Sākums » Jaunākie raksti » “Veselības centru apvienības” pamatkapitāls samazināts par 3,81 miljonu eiro

“Veselības centru apvienības” pamatkapitāls samazināts par 3,81 miljonu eiro

AS “Veselības centru apvienība” (VCA) pamatkapitāls samazināts par 3 810 090 eiro – līdz 25 000 eiro, liecina “Firmas.lv” publiskotā informācija.

Pirms samazināšanas VCA pamatkapitāls bija 3 835 090 eiro, kuru veidoja 3 835 090 akciju ar vienas akcijas nominālvērtību viens eiro.

VCA pamatkapitāla samazināšanas noteikumos teikts, ka pamatkapitāla samazināšanas iemesls ir komercdarbības apjoma samazināšana.

Tāpat pamatkapitāla samazināšanas noteikumos minēts, ka apmērs, par kādu samazināts pamatkapitāls, tiks izmaksāts uzņēmuma vienīgajam akcionāram pēc pamatkapitāla samazināšanas reģistrācijas Uzņēmumu reģistra komercreģistrā.

Izmaiņas kompānijas pamatkapitālā Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas trešdien, 9.oktobrī.

VCA 2022.gadā strādāja ar 54, 862 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 22,3% – līdz 8,092 miljoniem eiro. Kompānijas 2023.gada finanšu rezultāti vēl nav publicēti.

Kompānija reģistrēta 2011.gadā, un tā ietilpst AS “Repharm” grupā, kurā ietilpst arī AS “Sentor farm aptiekas”, kas ir aptieku tīkla “Mēness aptiekas” pārvaldītājs, SIA “Centrālā laboratorija”, AS “Recipe Plus” un augu valsts ārstniecisko līdzekļu ražotāja AS “Rīgas farmaceitiskā fabrika”.

“Repharm” grupas māteskompānijai AS “AB City” (88,51%) pieder arī zāļu ražotājs AS “Olpha”. “AB City” patiesie labuma guvēji, pēc kompānijas mājaslapā publiskotās informācijas, ir Josifs Apts, Sergejs Korņijenko, Andrejs Leibovičs, Aleksandrs Livšics, Mihails Lurje, Jeļena Ņikitina, Jānis Oskerko un Roberts Tavjevs.

Avots: LETA

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*