Sākums » Jaunākie raksti » Onkopacientu atbalsta biedrība “ParDzīvot” aicina uz atvērto durvju dienu

Onkopacientu atbalsta biedrība “ParDzīvot” aicina uz atvērto durvju dienu

Onkopacientu atbalsta biedrība “ParDzīvot” 20.oktobrī no plkst.12:00 līdz 19:00 aicina visus, kas vēlas uzzināt vairāk par biedrību un tās misiju, uz atvērto durvju dienu jaunajās telpās Viestura prospektā 22-31. Un pirmām kārtām tos, kurus skāris vēzis un kuriem palīdzība un atbalsts ir nepieciešams tieši tagad.

“Mēs šovasar pārvācāmies uz jaunajām telpām un tagad esam gatavi parādīt mūsu jaunās Mājas, kurās notiek atbalsta un spēka brīnumi,” saka “ParDzīvot” vadītāja Jūlija Škaraputa. — Atvērto durvju dienā mēs iepazīstināsim ar jaunu programmu sievietēm, kuras jau ir izgājušas pamata vēža ārstēšanu un šobrīd ir remisijā vai turpina atbalstošu ārstēšanu.

Mēs pastāstīsim arī par mūsu projektiem un aktivitātēm onkopacientiem, kas jau ir kļuvuši par neatņemamu sabiedrības sastāvdaļu: atbalsta grupas, kurās cilvēki var dalīties pieredzē, radošās mākslas darbnīcas, kas palīdz paust emocijas caur mākslu un atrast iekšējos resursus atveseļošanai, speciālistu informatīvas lekcijas, čatiem vēža pacientiem, kas darbojas 24/7.

Un, protams, es jūs iepazīstināšu ar mūsu brīvprātīgo komandu — neredzamām labestības fejām, kas vienmēr ir gatavas palīdzēt, atbalstīt un atvieglot jūsu ārstēšanas ceļu.”

Atvērto durvju dienas kārtība

12:00 – 12:30 Tikšanās ar viesiem, neformāla iepazīšanās, iepazīšanās.

12:30 – 13:00 Ievadvārdi, iepazīstināšana ar biedrības misiju un brīvprātīgajiem.

13:00 – 13:30 Prezentācija par biedrības vēsturi un līdzšinējās darbības rezultātiem.

13:30 – 13:40 Jauno telpu prezentācija.

13:45 – 14:15 Pārskats par aktuālajiem projektiem onkopacientiem: atbalsta grupas, mākslas darbnīcas, speciālistu lekcijas, meistarklases, tiešsaistes čati, raksti DELFI portālā (rus.delfi.lv), dalība pētniecības projektos, aptaujās, programmās, konferencēs un festivālos, unikāls saturs sociālajos tīklos, grupu aktivitātes atveseļošanai un pašizpausmei (izaicinājumi, braucieni pie dabas).

14:15 – 15:00 Jaunas atbalsta programmas sievietēm remisijas periodā prezentācija (informācijas kanāls, kopīgas fiziskās aktivitātes – joga, nūjošana.

15:00 – 15:15 Biedrības iniciatīvu popularizēšana sociālajos medijos.

15:15 – 19:00 Neformālas sarunas, atbildes uz jautājumiem.

Par biedrību “ParDzīvot”

2018.gadā tika izveidota pašpalīdzības grupa onkopacientiem, kuras dalībnieki, kas atrodas dažādās ārstēšanās un remisijas stadijās, tikšanās reizēs dalījās ar savu pieredzi un rūpēm. Drīzumā grupas dalībnieki sāka uz savām sanāksmēm aicināt speciālistus, lai saņemtu atbildes uz aktuāliem jautājumiem. Grupa izauga un ieguva nosaukumu “ParDzīvot”. 2021.gadā, kad vēlme palīdzēt cilvēkiem, kuri slimo ar vēzi, pārtapa izpratnē par to, kā un kādā veidā viņiem palīdzēt, tika reģistrēta biedrība “ParDzīvot”.

2022.gadā biedrībai tika piešķirts labdarības organizācijas statuss šādās darbības jomās: labdarība, slimību profilakse un izglītojoša darbība.

Biedrības “ParDzīvot” mērķi ir:

– palīdzēt cilvēkiem, kas saskārušies ar vēzi, pārvarēt vientulību un citu cilvēku neizpratni;

– sniegt emocionālu atbalstu visos ārstēšanas un rehabilitācijas posmos;

– aktīvi iesaistīt organizācijas biedrus savstarpējā palīdzības procesā;

– ikdienā sniegt praktisku palīdzību;

– izmantot sabiedrībā uzkrāto pieredzi un informāciju, lai pēc iespējas objektīvāk novērtētu situāciju un sagatavotos visaptverošai ārstēšanai;

– palīdzēt labāk orientēties valsts sociālo dienestu pakalpojumos, palīdzības veidos, pabalstos un rehabilitācijas iespējās.

Avots: LETA

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*