Sākums » Farmācija » “Recipe Plus” peļņa pērn sarukusi par 5,6%, apgrozījums audzis par 8%
“Recipe Plus” peļņa pērn sarukusi par 5,6%, apgrozījums audzis par 8%

“Recipe Plus” peļņa pērn sarukusi par 5,6%, apgrozījums audzis par 8%

Zāļu lieltirgotavas AS “Recipe Plus” apgrozījums pērn sasniedzis 140,62 miljonus eiro, pēc “Firmas.lv” datiem ziņo nacionālā informācijas aģentūra LETA.

Tas ir par 8% vairāk nekā 2013. gadā, kad “Recipe Plus” apgrozījums bija 131,11 miljoni eiro. Taču par 5,6% pērn sarukusi uzņēmuma peļņa – no 10,5 miljoniem 2013.gadā līdz 9,91 miljonam eiro 2014. gadā.

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums pērn turpināja strādāt pie vadības un operacionālo procesu optimizācijas. Viena no prioritātēm pērn bijusi eksporta nodaļu attīstība un nostiprināšana, piesaistot jaunus klientus ārpus Latvijas. Uzņēmuma eksports, salīdzinot ar 2013.gadu, pērn pieaudzis par 17%.

Uzņēmums “Recipe Plus” pērn turpināja paplašināt sadarbību arī ar Latvijas ārstniecības iestādēm. Salīdzinot ar 2013.gadu, pērn apgrozījuma pieaugums šajā segmentā bija par 12%.

Tāpat pagājušajā gadā “Recipe Plus” veikusi ieguldījumus klientu profesionālo zināšanu celšanā, organizējot deviņus bezmaksas seminārus, kuros kopumā piedalījās vairāk nekā 700 farmaceiti un farmaceitu palīgi no dažādām aptiekām Latvijā.

Zāļu lieltirgotava arī turpmākajos gados plāno saglabāt stipras pozīcijas izaugsmes nostiprināšanai Latvijas farmācijas tirgus līdera lomā.

Izvērtējot pagājušā gada darbības rezultātus, pieņemts lēmums par 2014.gada un iepriekšējā gada peļņas izmaksu dividendēs, teikts vadības ziņojumā.

www.farmacija-mic.lv

LETA_logo

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*