Sākums » Jaunākie raksti » Pēc maldinošiem paziņojumiem par Covid-19 vakcīnām Beļģijā 15 ārstiem apturētas licences
Pēc maldinošiem paziņojumiem par Covid-19 vakcīnām Beļģijā 15 ārstiem apturētas licences

Pēc maldinošiem paziņojumiem par Covid-19 vakcīnām Beļģijā 15 ārstiem apturētas licences

Profesionālā organizācija “Doctors’ Order”, kas Beļģijā uzrauga ārstu ētikas kodeksa ievērošanu, pagājušajā gadā uz laiku apturēja licences 15 ārstiem saistībā ar viņu izteikumiem par koronavīrusa Covid-19 vakcīnām. Licences darbības apturēšanas termiņš ir no viena mēneša līdz diviem gadiem. Ārsti var iesniegt apelāciju un turpināt darbu, kamēr apelācija tiek izskatīta.

Pagājušā gada sākumā organizācija informēja Beļģijā praktizējošos ārstus, ka ieņems stingru nostāju pret tādas informācijas izplatīšanu, kas ir pretrunā pašreizējiem zinātniskajiem datiem un pētījumiem. Pērn Beļģijas provincēs tika izskatīts desmitiem sūdzību par ārstu izteikumiem saistībā ar Covid-19 vakcīnām. Notiesāti 22 ārsti. Daži ārsti saņēma brīdinājumu vai rājienu, bet 15 ārsti uz laiku tika atstādināti no savu darba pienākumu pildīšanas.

Bieži vien sūdzības iesniedza ārstu kolēģi. “Sūdzības nāca no ģimenes ārstiem, neatliekamās palīdzības vai intensīvās terapijas mediķiem, kas bija aculiecinieki tam, kā viņu kolēģi grauj sabiedrības veselību,” pauž uzraugošās organizācijas priekšsēdētāja vietnieks Mišels De Neiers. “Pasaules Veselības organizācijas dati skaidri parāda, ka dezinformācija izraisa uzticības pārrāvumu, zemāku vakcinācijas līmeni un augstākus inficēšanās rādītājus,” norāda De Neiers.

Atstādinātie ārsti darbu var turpināt tikai tad, ja viņi pārsūdzēs šo lēmumu. Lietas var iesniegt Kasācijas tiesā, kas pārbauda, vai ir pareizi ievērotas visas juridiskās procedūras.

Sagatavoja Elīna Badune

Ziņu avots: www.vrt.be

www.farmacija-mic.lv

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*