Sākums » Jaunākie raksti » “CleanR” pārņems “Lautus” veselības aprūpes un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas biznesu
“CleanR” pārņems “Lautus” veselības aprūpes un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas biznesu

“CleanR” pārņems “Lautus” veselības aprūpes un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas biznesu

Vides apsaimniekošanas kompānija SIA “CleanR” plāno paplašināt darbību, sadzīves atkritumu apsaimniekošanai pievienojot arī medicīnas un bīstamos atkritumus, aģentūru LETA informēja “CleanR” valdes priekšsēdētājs Valerijs Stankevičs.

Uzņēmums plāno iegādāties atkritumu apsaimniekotāja SIA “Lautus” veselības aprūpes un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas biznesu, kā arī vakuumsūknēšanas un asenizācijas pakalpojumu segmentu.

Darījumam vēl jāsaņem Konkurences padomes atļauja.

Stankevičš atzīmē, ka medicīnas un bīstamo atkritumu apsaimniekošana nodrošina veselības aprūpes iestāžu radīto atkritumu drošu savākšanu, apstrādi un iznīcināšanu, kā arī nederīgu medikamentu, dzīvsudraba termometru un citu bīstamu atkritumu savākšanu no iedzīvotājiem.

AS “CleanR grupa” jau nodrošina sadzīves, bioloģisko, tekstila, izlietotas eļļas un cita veida atkritumu, kā arī būvgružu un industriālo atkritumu apsaimniekošanu.

“CleanR grupas” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis skaidro, ka vakuumsūknēšanas un asenizācijas pakalpojuma pievienošana atkritumu pārvaldības segmentam dažādos “CleanR” sniegtos pakalpojumus, paplašinot servisa klāstu individuālajiem un juridiskajiem klientiem, kā arī pašvaldībām.

Stankevičs atzīmē, ka ar “Lautus” iegādi uzņēmums sāks darbību arī piesārņotu teritoriju atjaunošanā un vides kvalitātes uzlabošanā.

“Lautus” patlaban piedāvā veselības aprūpes, bīstamo un citu atkritumu savākšanu, transportēšanu, apstrādi un iznīcināšanu.

“Lautus” īpašnieka “AM Investīcijas” otrs uzņēmums SIA “Lautus vide”, kas nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, saglabās esošo kapitāldaļu struktūru un netiek pārdots.

Avots: LETA

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*