Sākums » Jaunākie raksti » Vakcinācijas birojs ar ģimenes ārstiem pārrunās viņu iesaisti vakcinēšanā pret Covid-19
Vakcinācijas birojs ar ģimenes ārstiem pārrunās viņu iesaisti vakcinēšanā pret Covid-19

Vakcinācijas birojs ar ģimenes ārstiem pārrunās viņu iesaisti vakcinēšanā pret Covid-19

Šodien, 1. februārī, Vakcinācijas biroja un Veselības ministrijas (VM) pārstāvji pārrunās ģimenes ārstu iesaisti vakcinēšanas pret Covid-19 procesā.

Kā pagājušajā nedēļā pastāstīja Vakcinācijas biroja vadītāja Eva Juhņēviča, vakcinēšanas pret Covid-19 procesā ģimenes ārstiem būs ļoti nozīmīga loma, savukārt Vakcinācijas birojam ir jāsniedz viņiem atbalsts.

Iecerēts, ka ģimenes ārsti nodrošinātu 24 250 personu vakcinēšanu nedēļā. VM iezīmētās ģimenes ārstu priekšrocības ir viņu pieejamība ikvienam iedzīvotājam, iespēja apzināt grūtāk sasniedzamās mērķa grupas un individuālas pieejas nodrošināšana katram vakcinējamam, turklāt ir personu grupas, kas labāk uzticas ģimenes ārstam.

Trūkumu vidū savukārt tiek minēta ģimenes ārstu ierobežotā kapacitāte, jo paralēli būs jāveic ikdienas darba pienākumi. Tāpat ģimenes ārstu prakšu vakcinācijas kapacitāti ietekmē brīvdienas un svētku dienas, kā arī atvaļinājuma laiki. Vienlaikus ģimenes ārstu praksēm nav kapacitātes, lai strādātu ar lieliem vakcīnu devu apjomiem, kā arī pastāv lielāki riski vakcīnu zudumiem. Arī ģimenes ārstiem, pēc ministrijas paustā, varētu nākties saskarties ar problēmām “BioNTech” un “Phizer” vai “Moderna” vakcīnu uzglabāšanā.

Plānots, ka vakcināciju nodrošinās ģimenes ārsti, privātās un pašvaldību ārstniecības iestādes, universitāšu slimnīcas, nacionāla mēroga vakcinācijas kompleksi, kā arī tiks rīkotas izbraukuma vakcinācijas.

Vakcinācijas kompleksus, pēc ministrijas paustā, varēs veidot gan publiskie, gan privātie pakalpojumu sniedzēji.

 

www.farmacija-mic.lv

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*