Sākums » Jaunākie raksti » Atklās “Olpha” saules paneļu parku

Atklās “Olpha” saules paneļu parku

Zāļu ražotājs AS “Olpha” (iepriekš “Olainfarm”) šodien ražotnē atklās saules paneļu parku, aģentūru LETA informēja Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) pārstāvji.

Saules paneļu parka izveidē kopumā investēti 3,56 miljoni eiro, tostarp 882 851 eiro ir finansējums no Eiropas Savienības Atveseļošanās fonda līdzekļiem, kas piešķirts kā “Attīstības finanšu institūcijas “Altum”” (“Altum”) aizdevums ar kapitāla atlaidi.

“Olpha” teritorijā izveidotā saules paneļu parka kopējā jauda ir 3,2 megavati, un tas nodrošinās līdz 40% no uzņēmuma kopējā elektroenerģijas patēriņa gadā.

Saules paneļu parka atklāšanā piedalīsies klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS). Vizītes laikā Olainē ministrs arī pārrunās ar vietējiem ražotājiem aktuālos jautājumus enerģētiskās neatkarības sekmēšanai.

Jau ziņots, ka “Olpha” koncerna apgrozījums 2022.gadā bija 120,249 miljoni eiro, kas ir par 9,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga par 66,5% un bija 21,161 miljons eiro. Vienlaikus pati “Olpha” 2022.gadā strādāja ar 113,537 miljonu eiro apgrozījumu un 18,143 miljonu eiro peļņu. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

Avots: LETA

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*