Sākums » Farmācija » “Materia Medica” jaunajā numurā – Covid ietekme uz cilvēku psihisko veselību un aktuālais farmācijā
“Materia Medica” jaunajā numurā – Covid ietekme uz cilvēku psihisko veselību un aktuālais farmācijā

“Materia Medica” jaunajā numurā – Covid ietekme uz cilvēku psihisko veselību un aktuālais farmācijā

Žurnāla “Materia Medica” 2022. gada marta numurs ir ceļā pie saviem lasītājiem un kā vienmēr žurnāla redakcija saviem lasītājiem piedāvā aktuālu jautājumu apskatu. Šoreiz degpunktā – Covid-19 ietekme uz cilvēku psihisko veselību Latvijā. Rakstā par Latvijā veiktu pētījumu uzmanība vērsta uz trauksmi un depresiju pandēmijas perioda posmā.

Medicīnas un farmaceitiskās aprūpes lappusēs piedāvājam materiālus par alerģisko rinītu, muskuļu krampjiem sportā un ikdienā, dzelzs deficītu bez anēmijas, uztura paradumiem Latvijas grūtnieču vidū un skaidrojumu par to, kā darbojas “Novavax” vakcīna.

Interesantu aptauju veikušas slimnīcu aptieku farmaceites, noskaidrojot speciālistu un pacientu zināšanas un viedokli par ķīmijterapijā izmantojamo zāļu aprites drošumu. Piedāvājam plašu apkopojumu.

Intervijā iepazīstinām ar Latvijas farmaceiti, kas kļuvusi par aptiekas īpašnieci un vadītāju Vācijā.

Žurnāla redakcija aicina lasītājus iepazīties arī ar Latvijas Farmaceitu biedrības veikumu februārī un martā, kā arī ar Veselības inspekcijas ziņojumu par 2021. gadā farmācijas nozarē veiktajām pārbaudēm.

Vaļasbrīžiem, kā vienmēr, – krustvārdu mīklas konkurss un Twitter ziņas par farmāciju un farmaceitiem.

Arī 2022. gadā viens žurnāla eksemplārs bez maksas nonāk ikvienā aptiekā Latvijā. Ja vēlaties pasūtināt vēl vienu eksemplāru vai žurnālu saņemt personīgi sev, sazinieties ar Medikamentu informācijas centru pa tālruni 67821245 vai e-pastu mic@mic.lv. Ja nesaņemat žurnālu vai ir radušās kādas neskaidrības, arī tad, lūdzu, ziņojiet Medikamentu informācijas centram.

Aizraujošu lasīšanu un izziņas prieku!

Dalieties ar mums savās pārdomās par to, kas jums šajā žurnāla numurā šķita vērtīgs un noderīgs!

www.farmacija-mic.lv

Jūsu komentārs

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.Atzīmētie lauki ir obligāti *

*